Groepsreis vogelspotten Costa Rica

groepsreis vogelspotten Costa Rica


Groepsreis in 20 dagen, speciaal voor de liefhebbers van het spotten van vogels.

Op avontuur tijdens deze groepsreis vogelspotten met een bus door Costa Rica! De reis is onder begeleiding van de Nederlandstalige Costaricaan Pepe. Als professionele gids is onze Pepe een deskundig en groot kenner van flora en fauna en in het bijzonder de vogels in Costa Rica. Fotograferen is zijn grootste hobby. Pepe verwacht tijdens de groepsreis 400 vogelsoorten te spotten. Het aantal deelnemers aan de rondreis vogels spotten is minimaal 5 en maximaal 8.

Dag 1 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Vlucht naar San José, je wordt  opgehaald en naar Hotel Bougainvillea gebracht. Dit hotel staat bekend om zijn bijzonder fraaie tropische tuin waar u direct na aankomst kennis maakt met de uitbundige natuurlijke kleurenpracht van Costa Rica. Het hotel beschikt over een uitstekende keuken. Een uitstekende start dus voor de groepsreis vogelspotten Costa Rica!

Dag 2, 3 en 4 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Een busje haalt je al vroeg op voor de trip naar Tortuguero. U verblijft 3 nachten in Mawamba Lodge. De lokale gidsen en ook onze gids Pepe nemen je mee op diverse excursies door dit 769 km² grote tropische natuurpark. Daar kun je de Buffons ara (Great green macaw) spotten.  De boottocht naar en van Mawamba Lodge is op zich al een hele belevenis en erg interessant voor u als natuur- en vogelliefhebber. Deze trip is compleet verzorgd vanaf het ontbijt op dag 2 tot de lunch van dag 5.  Drankjes en eventuele optionele excursies zijn niet inbegrepen. 

Dag 5 en 6 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Na het ontbijt vervolgen we de groepsreis vogelspotten Costa Rica en vaar je met de boot naar Cariari en rijd je met een busje naar Guapiles voor de lunch. Na de lunch wordt de reis vervolgd en neemt onze gids Pepe je mee naar hotel Heliconia Island. Deze plek is goed bekend bij vele vogelliefhebbers, de tuin leent zich voor een ontdekkingsreis door flora en fauna. Heliconia Island wordt veel bezocht door apen, luiaards, kleine gifkikkertjes, uilen en tientallen andere vogelsoorten, waaronder de Purperkeelvruchtenkraai (Purple throated fruitcrow). Een klein paradijs op aarde. De gids neemt u uiteraard mee voor een ontdekkingstocht door de tuin. Verder neemt Pepe je mee op excursie naar het nationaal park Braulio Carillo. Deze excursie, ontbijt en diner is inbegrepen.

Dag 7 en 8 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Uw volgende hotel tijdens de groepsreis vogelspotten Costa Rica is Guayabo Lodge, gelegen in de bergen nabij de vulkaan Turrialba en daardoor is het klimaat er wat koeler. Interessant, want op deze hoogte is de fauna en flora ook weer anders. Guayabo Lodge is onlangs uitgebreid met een stuk natuurgebied. En de eigenaresse Rossana kan over de mooie tuin en het omringend gebied van alles vertellen. Tijdens het verblijf bij Guayabo Lodge neemt Pepe je mee naar de ruïnes van een 2000 jaar oude indianenstad. Ook hier weer goede mogelijkheden om jouw collectie vogelfoto’s, waaronder die van der de Baltimoretroepiaal (Baltimore oriole), weer wat uit te breiden. De excursie, ontbijt en diner bij Guayabo Lodge zijn inbegrepen.

Dag 9 en 10 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

We vervolgen onze groepsreis vogelspotten Costa Rica naar nog wat hoger gelegen gebied. Dantica Lodge ligt verstopt in een vallei tussen de bergen met nevelwouden bij het dorp San Gerardo de Dota. Het heldere water van de Savegre rivier slingert door het dorp dat op een hoogte van 2400 meter ligt. Pepe neemt je mee op excursie om onder andere de Resplendent quetzal te spotten in het nevelwoud. Naast de quetzal kom je nog ruim tweehonderd andere vogelsoorten tegen. Ook kun je mee met een hike met de plaatselijke gids voor een wandeling door het 9 hectare grote privé natuurgebied van Dantica Lodge. De twee excursies, ontbijt en 2 x een driegangen diner zijn inbegrepen.

Dag 11 en 12 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

We gaan verder naar Casa Botania in San Vito in zuidelijk Costa Rica. Pepe en zijn Belgische echtgenote Kathleen zijn de eigenaren en bieden u alle gastvrijheid. Pepe neemt je mee naar de grootste botanische tuin van Costa Rica, Wilson Botanical Gardens. Ook een bezoek brengen aan Finca Cantaros staat op het programma. In de tuin van Casa Botania kun je de Lancetmanakin (Lance tailed manakin) vinden. De 2 excursies, ook het ontbijt en 2 x een heerlijk Belgisch-Costaricaans diner zijn inbegrepen.

Dag 13, 14 en 15 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Uw volgende verblijf tijdens de groepsreis vogelspotten Costa Rica is op het schiereiland Osa en wordt een heel interessant deel van deze reis. Vanuit hotel Poor Man’s Paradise ga je op excursie naar het beroemde Natuurpark Corcovado om er het rangerstation Sirena te bezoeken. De biodiversiteit is nergens ter wereld zo groot als in dit ongerepte natuurpark. Gids Pepe neemt je ook nog mee op een leuke ontdekkingsreis langs de rivier Rio Claro waar je onder andere de Zwartwangmiertangara (Black cheecked ant tanager) en een aantal van de 5 verschillende soorten toekans in Costa Rica kunt spotten. Inclusief excursies, boottransfers, en ook alle maaltijden.

Dag 16 en 17 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

 We gaan weer op pad met onze groepsreis vogelspotten Costa Rica, nu richting het noorden voor een paar dagen aan het strand, waar ook weer een paar mooie excursies op het programma staan. Een krokodillen- en vogelspot- safari met een boot over de rivier de Tarcoles en een hike door het natuurpark Carara.  In dit park kunt u de Geelvleugelara’s (scarlet macaw)en ook de Geelbroekmanakin (Red capped manakin) zien. U verbijft in Hotel Mar de Luz  in Jaco, waar u kunt genieten van het strand of de leuke souvenirwinkeltjes kunt bezoeken. Dineren in een van de leuke restaurantjes van Jaco is voor eigen rekening. Inclusief excursies en ontbijt.

Dag 18 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

De laatste reisdag van de groepsreis vogelspotten Costa Rica, terug naar San José voor de overnachting bij Dos Palmas Country Inn of Villa Margarita, beide in La Garita. De reis is niet compleet zonder afscheidsdiner, om nog even gezellig te kunnen napraten over deze mooie reis. Ontbijt en afscheidsdiner zijn inbegrepen.

Dag 19 van de groepsreis vogelspotten Costa Rica.

Vertrek uit San José, u wordt naar de luchthaven gebracht.

Indien u uw reis nog wat wilt verlengen met een paar extra dagen zon, zee en strand, dat kan natuurlijk ook, wij helpen u hier graag mee.

Dag 20.  
Weer thuis na een reis vol nieuwe ervaringen en met een album vol vogelfoto’s.

Informatie en tarieven

De reisdatum is nog niet vastgesteld, dit gebeurt in overleg met u als reiziger en de gids Pepe.
Minimaal 5 reizigers en maximaal 8 reizigers kunnen er mee tijdens deze reis. De vaste kosten zullen onder de reizigers verdeeld worden, dus naarmate er meer reizigers zijn wordt het tarief per persoon lager. De vliegticket is niet in het tarief inbegrepen.
In de beschrijving is aangegeven wat bij de reis is inbegrepen. Eventuele optionele excursies en drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Prijzen voor deze reis zijn per persoon en op basis van 2 personen per kamer.

 Hoog 1 dec.-30 aprLaag 1 mei-30 nov.
bij  5 reizigers            € 2895                                €  2830
bij  6 reizigers            € 2720€ 2650
bij  7 reizigers            € 2590€ 2520
bij  8 reizigers             € 2490 € 2420

Deze reis is berekend met een koers U$D – EURO van 1.13. Bij grote koersverschillen houden wij ons het recht voor de prijs naar beneden of naar boven aan te passen.
Lees ook onze voorwaarden op www.hollandhotelscr.com/voorwaarden-en-garantie/

e-mail: contact@hollandhotelscr.com