Groepsreis Costa Rica ontdekken in 18 dagen

Route Groepsreis Costa Rica ontdekken in 18 dagen
in november 2019.
Ons avontuur start al voordat we op groeps rondreis gaan door Costa Rica.
Tijdens een voorlichtings-middag of -avond maken we kennis met de andere reizigers en met Otto Geesink, jullie gids tijdens de groeps rondreis Costa Rica.
Tijdens deze bijeenkomst krijg je nadere details over de 
route prive groepsreis door Costa Rica te horen en kun je vragen stellen. 
Zo ga je goed voorbereid op groeps rondreis Costa Rica.

dag 1 van onze route groepsreis Costa Rica.
In de ochtend vertrekken we vanaf Schiphol en we komen in het begin van de avond aan op het vliegveld van San José, de hoofdstad van Costa Rica.
We worden opgehaald van het vliegveld en na een kwartiertje arriveren we in het hotel. Daar wacht ons een heerlijk zwembad en een lekker bed.

Tortuguero
Tortuguero

dag 2 van onze route rondreis  Costa Rica.
Na het ontbijt stappen we in een busje, later op de morgen stappen we over in de boot en varen we verder door de jungle naar  ons hotel bij het natuurpark Tortuguero. Na de lunch maken we een wandeling door het dorpje Tortuguero om de dag met het diner af te sluiten.

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Gids wandeling is inbegrepen.

dag 3 van onze route rondreis door Costa Rica.
’s Ochtens gaan we het Mawamba natuurpark verkennen en maken we na de lunch een boottocht door de kanaaltjes door de jungle van Tortuguero. In de avond sluiten we de dag af met een diner.

Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Gids en entree natuurpark en boottocht zijn inbegrepen.

dag 4 van onze route prive groepsreis door Costa Rica.
Na het ontbijt varen we met de boot varen weer terug naar het bewoonde wereld. Vervolgens reizen we verder met de bus. Onderweg stoppen we voor de lunch om dan in de middag aan te komen bij Heliconia Island. Daar krijgen we een rondleiding door de botanische tuinen van deze lodge. In de avond sluiten we dag af met een diner.

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Gids rondleiding botanische tuin is inbegrepen.

arenal costarica-rondreis.nl
vulkaan Arenal

dag 5 van onze route rondreis door Costa Rica.
We rijden verder naar de vulkaan Arenal, waar we een wandeling gaan maken door het gelijknamige natuurpark om vervolgens de “hotspings” (warm water bronnen van vulkanische oorsprong) te bezoeken. Onderweg stoppen we bij een restaurantje voor de lunch (op eigen kosten). In de loop van de middag rijden we verder naar Tronadora. Onderweg stoppen we bij “Gingerbread” voor het diner (op eigen kosten).

Alleen het ontbijt is inbegrepen. Entree natuurpark Arenal en entree hotsprings is inbegrepen. 

dag 6 van onze route rondreis door Costa Rica.
Op stap naar nevelwouden van Monteverde, waar we een wandeling maken door het natuurpark Selvatura. Op onze weg terug naar het hotel zoeken we een leuk restaurantje op voor de lunch (op eigen kosten). ’s Avonds het diner bij Brisas del Lago.

Ontbijt en diner inbegrepen. Entree natuurpark Selvatura is inbegrepen.

hangbrug costarica-rondreis.nl
Rio Celeste

dag 7  van onze route rondreis door Costa Rica.
Onderweg naar het noorden bezoeken we het natuurpark Tenorio waar we een wandeling gaan maken om er de Rio Celeste ” de Hemelsblauwe Rivier” te gaan ontdekken. Ook bezoeken we de waterval Llanos de Cortez.  Onderweg lunchen op eigen kosten.  We rijden verder naar ons hotel bij de vulkaan Rincon de la Vieja. Daar volgt het diner.

Ontbijt en diner inbegrepen. Entree natuurpark Tenorio is inbegrepen.

dag 8 van onze rondreis door Costa Rica.
We maken een ochtendwandeling door het natuurpark Rincon de la Vieja. Bubbelende gloeiend hete modderbaden, zwaveldampen en een bijzondere vegetatie is wat ons te wachten staat. Vervolgens rijden we  verder naar het zuiden met onderweg een lunch op eigen kosten. We arriveren bij Hotel Playa Bejuco op 3 minuten van het strand. Daarna volgt het diner.

Ontbijt en diner inbegrepen. Entree natuurpark Rincon de la Vieja is inbegrepen.

Tarcoles
Rio Tarcoles

dag 9 van onze route rondreis door Costa Rica.
Vandaag twee avontuurlijke bezoekjes op het programma: ’s morgens varen we over de rivier Tarcoles tussen de reusachtige krokodillen. ’s Middags bezoeken we het natuurpark Carrara, bekend om zijn bontgekleurde ara’s en ander wildlife. Halverwege de dag ergens een lunch op eigen kosten. ’s Avonds dineren bij het hotel.

Ontbijt en diner inbegrepen. Entree natuurpark Carrara en boottocht Tarcoles zijn inbegrepen.

dag 10 van onze route rondreis door Costa Rica.
Na het ontbijt stappen we in de bus om naar Sierpe te rijden waar we inschepen voor onze boottocht naar Drake Bay.
We komen begin van de middag aan in Drake Bay en de rest van de dag kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken of op het strand liggen.
Lunch en diner op eigen gelegenheid en voor eigen kosten.

Ontbijt is inbegrepen. Boottocht naar Drake Bay is inbegrepen. 

dag 11 van onze route rondreis door Costa Rica.

tapir met jong
Tapir met jong

In de vroege ochtend stappen we in de boot en varen over zee naar het rangerstation van het nationale park Corcovado. Daar maken we een tocht door primair oerwoud met kans op veel wildlife te spotten!  Kijk hier naar het kaartje van onze route gemaakt door Mario Montenegro©.  Aan het einde van de middag weer terug in Drake Bay. Diner op eigen gelegenheid en op eigen kosten.

Eenvoudig ontbijt en de lunch zijn inbegrepen. Gehele tour naar Corcovado is inbegrepen.

dag 12 van onze route rondreis door Costa Rica.
’s Morgens heel vroeg ontbijten en om 7 uur varen we alweer terug met de boot naar Sierpe waar de bus ons opwacht en ons naar ons hotel in Dominical brengt. Daar aangekomen staat er voor de rest van de dag niets op het programma. Zwembad, strand of een wandeling door Dominical zijn enkele mogelijkheden om te ondernemen. In overleg kunnen degenen die dat willen vandaag het Nationale Park Manuel Antonio bezoeken (entree op eigen kosten).
Lunch op eigen gelegenheid en op eigen kosten. ’s Avonds dineren gezamenlijk in het hotel.

Eenvoudig ontbijt en diner zijn inbegrepen. Boottocht naar Sierpe is inbegrepen.

dag 13 van onze route rondreis door Costa Rica.
’s Morgens is er tijd om te relaxen bij het zwembad. Eind van de morgen gaan we naar hot springs Quepos, waar we in dit  kleine paradijsje ons in het heerlijk warme water van de hot springs hijsen.  We kunnen er, op eigen kosten, een eenvoudige lunch gebruiken. ’s Avonds dineren gezamenlijk in restaurant La Parcela.

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Entree hot springs (warm water bronnen) is inbegrepen.

Boruca
Maskers Indianendorp Boruca

dag 14 van onze route rondreis door Costa Rica.
Uitslapen, ontbijten en onze reis vervolgen naar San Vito, in de bergen van zuidelijk Costa Rica. Onderweg stoppen we bij een indianendorp om kennis te maken met de cultuur van de Boruca indianen. Onderweg stoppen we voor de lunch die voor eigen kosten is.
’s Avonds dineren we in het hotel, maaltijd wordt bereid door een Costarricaans/Belgisch echtpaar.

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

dag 15 van onze route rondreis door Costa Rica.
Na het ontbijt neemt een gids ons mee naar Wilson Garden, een botanische tuin.  Tussen de middag verkennen we het dorpje San Vito, gesticht door Italiaanse migranten waar we een restaurantje opzoeken voor de lunch (op eigen kosten). In de middag neemt de gids ons mee naar Finca Cantaros, waar opgravingen zijn gedaan naar de eeuwen oude restanten van een indiaanse cultuur. ’s Avonds dineren we weer in het hotel.

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Gids, entree Wilson Garden en Finca Cantaros zijn inbegrepen.

Turrialba costarica-rondreis.nl
vulkaan Turrialba

dag 16 van onze route privé groepsreis door Costa Rica.
’s Morgens op tijd weer verder en gedurende een 6 uur durende prachtige tocht hoog door de bergen van Costa Rica rijden we naar Turrialba. Onderweg stoppen we regelmatig om van het uitzicht te genieten, kopje koffie te drinken of om de lunch te gebruiken (op eigen kosten). Mochten we nog tijd en zin hebben dan kunnen we de benen nog even strekken tijdens een wandeling door de botanische tuin Catie. Eind van de middag komen we aan bij ons hotel met uitzicht op de Orosi vallei voor ons en de actieve vulkaan Turrialba achter ons. In de avond gebruiken we hier het diner.

Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Entree botanische tuin is inbegrepen. 

dag 17 van onze route rondreis door Costa Rica.
Weer op tijd op stap om het nationale monument Guayabo te bezoeken, een vroegere stad van de indianen. We rijden met de bus naar ons laatste hotel Dos Palmas Country Inn, start- en eindbestemming van deze reis. Aan het einde van de middag rijden we naar een restaurant hoog in de bergen met uitzicht over de vallei waar de stad San José bij nacht te zien is. Duizenden lampjes pinkelen in de vallei, een bijzonder fraais gezicht!

Ontbijt en het afscheidsdiner zijn inbegrepen. Entree Guayabo monument is inbegrepen.

dag 18 van onze route rondreis door Costa Rica.
Ontbijt, koffers pakken. Afhankelijk van hoe laat we weer op het vliegveld moeten zijn kunnen we nog wat ondernemen, een koffieplantage bezoeken of een museum in de stad bezoeken. Deze uitstapjes en lunch doen we op eigen kosten. Wij worden naar vliegveld gebracht.
Terugvlucht naar Amsterdam waar we dag 19 zullen aankomen.

route groeps rondreis Costa Rica

Route groepsreis Costa Rica