Hotels

Korte beschrijving van de hotels tijdens de Costa Rica rondreis die we onderweg aandoen.

De hotels Costa Rica rondreis zijn van tenminste “middenklasse”, schoon, netjes en verzorgd. De kamers zijn voorzien van een ventilator en bij een paar hotels is er airco.
De kamers hebben een eigen badkamer met toilet.
Vrijwel alle hotels Costa Rica rondreis bieden wifi, voldoende voor het lezen van e-mail en Whatsapp.

De beschrijving is in de volgorde waarin we deze hotels Costa Rica rondreis bezoeken.

Dag van aankomst en dag voor vertrek
Dos Palmas Country Inn.
De omgeving is landelijk en rustig. Het klimaat behoort tot één van de beste in de wereld.  De ideale plek om je rondreis door Costa Rica te beginnen of te eindigen, op slechts een kwartiertje rijden van het vliegveld. Het hotel heeft een mooie tuin met tropische bomen, een zwembad en volleybalveld.  Er is een gezellig restaurantje waar je met de andere gasten kennis kunt maken onder het genot van een koel drankje. Kamers zijn voorzien van TV en wifi.

hotels costa rica rondreis
Tortuguero

Dag 2, 3
Mawamba Lodge
De lodge, midden in de tropische natuur, ligt op loopafstand van het strand van de Caribische Zee en wordt ingeklemd tussen de zee en de kanalen van Tortuguero. De rustieke kamers hebben een balkon met schommelstoelen en hangmat. Er is een mooi zwembad met bubbelbad en restaurant serveert prima maaltijden. Het “Mawamba Park” van de lodge is exclusief voor gasten.

Dag 4
Heliconia Island River Lodge
Heliconia Island River Lodge ligt op een eiland dat gevormd is door een splitsing in de Rio Puerto Viejo. In de prachtig ontworpen botanische tuin zie je heliconia’s en  wildlife en veel andere soorten bloemen, planten en bomen. Op de veranda van de  “cabinas” en in het restaurant vind je rust en gezelligheid en kun je genieten van vele bontgekleurde vogels, aapjes en de eekhoorntjes in de bomen.

hotels costa rica rondreis
Rio Celeste in natuurpark Tenorio

Dag 5, 6
Monte Terras
Er is een zoutwater zwembad met een fantastisch uitzicht op de vulkaan Tenorio en de vulkaan Arenal en het gelijknamige meer Arenal.  De vrolijk gekleurde kamers zijn voorzien van een koelkastje. Alle kamers hebben wifi. Het ontbijt wordt ’s morgens bij jouw op de  kamer gebracht.

Dag 7
Aroma de Campo
Deze lodge ligt vlakbij het nationale park van de vulkaan Rincon de la Vieja ( letterlijk vertaald: “schuilplaats van de heks) De rustieke kamers komen allemaal uit op de veranda van de Hacienda waar het ontbijt en het diner aan een grote lange tafel wordt geserveerd. In het park zien we duidelijk de invloed van de vulkaan: kokend hete bubbelende modderbaden die stinken naar zwavel

costarica-rondreis.nl
vulkanische activiteiten

Dag 8, 9
Playa Bejuco
Op 3 minuten lopen van het strand van de Pacific Ocean. Het hotel heeft een heerlijk zwembad, een gezellige bar en een goed restaurant. De luxe kamers zijn voorzien van tv, koelkastje en airco. Het vriendelijke personeel zorgt er voor dat het je aan niets ontbreekt.

Dag 10,11
Cabinas Manolo
Deze B&B ligt in het dorpje Drake Bay, en de enige manier om er te komen is met een 4-wiel aangedreven grote sterke jeep over een modderweg of met de boot. We kiezen voor de boot om er te komen. De kamers zijn eenvoudig met douche en toilet. In het restaurant wordt een simpel ontbijt geserveerd. Het strand en de jungle is op 10 minuten lopen.

hotels costa rica rondreis
Nationaal Park Corcovado

Dag 12,13
Villas Rio Mar
Op 5 minuten van het dorp Dominical en het strand van de Pacific Ocean ligt dit luxe resort. Je slaapt in een van de villa’s die over het terrein zijn verspreid. Er is een groot zwembad, een bar en een uitstekend restaurant. Op het terrein is regelmatig wildlife te zien: neusbeertjes, aapjes, agoeti’s en leguanen.

Dag 15, 16
Casa Botania
Dit gezellig hotelletje ligt in de bergen in zuidelijk Costa Rica en heeft eindeloos mooi uitzicht op de Talamanca vallei. De kamers zijn modern ingericht aan de hand van natuurlijke materialen en hebben elk hun eigen karakter. Het uitgebreide ontbijt en het diner worden geserveerd op een uniek Gaudiaans geïnspireerd terras, ontworpen door een lokale kunstenaar.

hotels costa rica rondreis
Guayabo Lodge

Dag 17
Guayabo Lodge
Met op veilige afstand in de”achtertuin” de vulkaan Turrialba en in de voortuin het uitzicht op de vallei waar de plaats Turrialba ligt is dit comfortabele hotel een uitstekende plek om de grote diversiteit in Costa Rica in je op te nemen. De berghellingen zijn de groentetuin van Costa Rica. Eeuwen geleden woonde hier vlakbij de indianen in de indianenstad Guayabo.

Dag 18
Dos Palmas Country Inn
Dit hotel is bij aankomst in Costa Rica ook de startplaats geweest van onze rondreis.

hotels costa rica rondreis
slingeraapje

Lees hier alles over de kosten en de voorwaarden

Wil je meer weten over deze luxe reis door Costa Rica?
Neem dan contact op.

contact